Inspirert av russiske klassiske oppskrifter. Veldig luftig, smakfull og elegant kake som du ikke kan få nok av.
Kakebunn:
100 g sukker
100 g hvetemel
110 g Bremykt
2 egg
Soufflefylling:
4 eggehviter
130 g sukker
16 g gelatine (8 pl.)
100 ml melk
160 g Bremykt
300 g kondensert melk
Sjokoladeglasur:
100 g melk sjokolade
100 g mørktsjokolade 70%
60 g Bremykt
100 g hasselnøtter
Kakebunn:
Pisk Bremykt med sukker til den blir luftig og lys i fargen.
Tilsett et og et egg, rør godt mellom hvert egg. Tilsett siktet mel og bland det i røren.
Sett ovnen på 180°C.
Ha deigen i en springform, 20-22 cm
Stek midt i ovnen, ca 20 min. Bruk gjerne en pinne for å sjekke. Avkjøl kakebunnene i formen sin.
Når kaken er avkjøles kan du begynne med soufflefylling.
Soufflefylling:
Ligg gelatin platene i melk, i 5-7 min.
Pisk Bremykt til den blir luftig og lys i fargen. Bland inn kondensert melk og rør til en glatt krem. Pisk eggehviter med sukker til den blir stiv og rør forsiktig inn kremen med en slikkepott. Ta de gjennombløte gelatin platene og løs dem ytterlige opp ved å varme opp melken. Avkjøl litt før du rører oppløsningen i kremmen. Bland massen på nytt til en jevn og glatt blanding.
Sjokoladeglasur:
Smelt Bremykt i en kjele, og tilsett små sjokoladebiter slik at de smelter.
Tilsett hakket hasselnøtter og rør til en blank og fin sjokoladeglasur.
Montering av kake:
Ta den avkjølte kakebunnen (fremdeles i formen) og hell i souflefyllingen (kremen) over kakebunnen og sett så i kjøleskapet i 3-5 timer. Ta ut kakebunnen med fyllet ut av formen og sett den i fryseren i 20-25 minutt. Ta kaken ut av fryseren og dekk den med glasuren. Glasuren må være så avkjølt slik at kremen ikke smelter. Sett kaken i kjøleskapet i en time. Kaken skjæres med en varm kniv slik at glasuren ikke sprekker.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!