Supersaftig og fyldig sjokoladekake med fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter på tungen.
Begynn med kremen, som skal stå kjølig min 4 timer, eller helst over natten:
4 egg
2 dl kremfløte
270 g sukker
Kokes opp på medium varme under konstant omrøring.
Ta av platen og smelt inn:
250 g bremykt smør
2 ts ekte vaniljesukker
1 plate kokesjokolade
Avkjøles litt og settes i kjøleskapet over natten.
SELVE KAKEN:
*1 plate kokesjokolade
*4 ss kakao
*2 dl vann
*250 g bremykt smør
*smeltes og avkjøles
**500 g sukker
**8 egg
**5 ts ekte vaniljesukker
**piskes lyst og tykt
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
Bland smeltet og avkjølt sjokoladesmør-blanding med eggedosis, sikt og rør forsiktig inn det tørre.
Fordeles i to bakepapirkledde kakeformer, stekes på midterste rille, 180 grader i ca 30-40 minutter.
Avkjøl helt og del hver kake i to. Den kalde kremen piskes luftig og myk, fylles imellom hvert lag og på toppen. Pynt etter anledning, oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Se over!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!