Fyrstekake! Kaken mormor alltid serverte.deilig sprø mørdeig med saftig mandelfyll ! Farlig vanedannende!

Ingredienser

Ingredienser
Mørdeig:
150 g bremyk
150 g sukker
3 eggeplommer
2 ss melk
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Makronfyll:
150 g mandler
150 g melis
Ca 2 ss varmt Vann ( Gjerne med litt rom om man ønsker)
3 eggehviter

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker en god stund, til det er hvitt og luftig. (10-15 min)
Pisk i eggeplommer. Så melken, og tilslutt sikt inn mel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå kaldt en halv time minst. Lag den gjerne en dag i forkant også.
Trykk 2/3 av mørdeigen ut i bunnen av en paiform, og pass på å få den helt oppover langs kanten. Skjær den jevn med en kniv helt til slutt.
Mal mandlene og bland med melis og litt vann. Skjær inn stivpisket eggehvite. Fyll massen i formen. (Massen skal være som en tykk grøt) Kjevle resten av deigen til en 2-3 mm tykk leiv, som skjæres i 1-1½ cm brede striper og legges i rutemønster over kaken. Ett tips er å kjevle deigen mellom to bakepapir) Pensle deigen med lett pisket egg, og stek midt i ovn ved 180-190 °C i ca. 35-40 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før den avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!