Dette er en nydelig og litt annerledes gulrotkake med rosiner og hasselnøtter. Den røres raskt sammen for hånd og kan fort bli en favoritt på repertoaret. Slik lager du den:
(12-16 porsjoner)
250 g Bremykt Original, smeltet
6 dl grovrevet gulrot
6 store egg
3 dl sukker
3 dl sammalt hvete fin
3 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 dl rosiner
1 dl grovhakkede hasselnøtter
Litt smeltet Bremykt til smøring av springform
Melisglasur og kokosmasse til pynt
Forvarm ovnen til 200 °C.
Riv gulrøttene grovt, bland inn smør, sukker og egg. Rør godt, sikt over mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker. Tilsett rosiner og nøtter. Bland godt sammen og ha røra i en smurt form (24-26 cm) og stek på midterste rille, ca. 30 min. Bruk gjerne en kakepinne for å sjekke om kaka er helt gjennomstekt.
Pynt kaka med melisglasur og kokos. Melisglasur lager du enkelt ved å blande melis med bittelitt vann til en litt tykk konsistens.
Tips:
Bruk gjerne andre typer nøtter i kaka, som for eksempel mandler eller valnøtter.