Denne kaken slår aldri feil, og kombinasjonen av vanilje, bær, mascapone krem og sjokoladeganache gjør den helt himmelsk!
Til bunnen: 22 cm rund form.
185 g Bremykt
340 g sukker
3 like store egg
380 g hvetemel
2,5 Ts vaniljesukker. Jeg foretrekker å bruke ekte vaniljesukker, da det gir best smak.
1 Ts bakepulver
1,5 ts natron
3 dl kulturmelk
Ekstra : Litt melk til å dynke kakebunnen med når man monterer kaken.
Fyll til første lag: Bringebærmousse.
1 pakke frosne bringebær.
Saften fra 1 lime.
100 g sukker.
5 gelatinplater.
3 dl fløte
1 Ts sukker.
2 bokser med ferske bringebær
Fyll til lag 2:
1 pk vaniljekrem (her har jeg kommet fram til at hjemmelaget vaniljekrem dessverre blir for tynn, så kjøpekremen er super)
2 bokser med ferske blåbær.
Mascaponekrem til å kle kaken med:
2 bokser mascapone
2-3 dl melis.
1 vaniljestang.
Sjokoladeganache:
200 g kokesjokolade
2 dl fløte
Til toppen:
Diverse bær. Gjerne blåbær, bringebær, physalis, jordbær.
Et dryss melis.
Kakebunn: forvarm ovnen til 175 og sett klar rist i midten av ovnen.
1 : Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Bremykt er best til dette da den blander seg raskt og godt sammen med sukkeret.
2: tilsett 1 egg om gangen og bland imellom hvert egg.
3: Bland sammen de tørre ingrediensene og vekselvis bland de tørre ingrediensene og kulturmelken sammen i røren.
4: kle formen med bakepapir, pass på at bakepapiret går godt over kanten da dette er en høy kake.
5: stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 1 time og 10 minutter.
6: la kaken avkjøles helt.
Bringebærmoussen:
1: Ha de frosne bringebærene i en kasserolle sammen med sukkeret og saften fra lime. Rør dette sammen til du har et slags rørt syltetøy.
2: press syltetøyet gjennom en sil for å få ut steinene slik at du får en pure.
3: legg gelatinplatene i kaldt vann og tilsett de i pureen. Varm opp og rør slik at gelatinen smelter.
4 kjøl ned pureen.
5: pisk sammen fløte og 1 Ts sukker til krem.
5: ven inn den avkjølte pureen i kremen, putt den i en sprøytepose med stor tut og sett den kjølig i 30 minutter. Men pass på at den ikke stivner helt, da du skal sprøyte den ut på kakebunnen.
Mens pureen kjøles pisker du sammen mascapone, melis og frøene fra 1 vaniljestang. Smak deg fram med melis til du er fornøyd med smaken. Den bør ikke være for søt.
Montering:
Del kakebunnen i 3 like deler.
Lag 1: dunk bunnen med melk.
Sprøyt ut et jevnt lag med bringebærmousse. Og fordel bringebærene jevnt utover bunnen.
Lag 2:
Dynk bunnen med melk.
Pisk opp vaniljekremen og putt den i en sprøytepose, da den kan være litt vrien å få utover rett fra boksen.
Fordel blåbærene jevnt utover bunnen.
Lag 3 : topplaget.
Kle kaken med mascaponekremen. Kakebunnen kan gjerne skimtes gjennom kremen, men det er helt opp til hvordan hver enkelt synes er fint.
Mens kaken kan stå litt kjølig lager du klart bærene som skal være på toppen, slik at du kan putte de på mens sjokoladeganachen fremdeles er flytende.
Sjokoladeganachen:
Varm opp fløten nesten til kokepunktet. Viktig skal ikke koke.
Knekk sjokoladen opp i biter i en skål som tåler varme.
Hell så fløten over sjokoladebitene og rør slik at sjokoladen smelter og blander seg med fløten. Blandingen skal få en fin glans.
La ganachen kjøles litt før du bruker en skje eller liten øse til å helle den over kaken. Dekke toppen og la den renne litt nedover sidene på kaken.
Dander bærene på toppen og avslutt med et lite dryss melis som siste finish på kaken.
Hepp, så har du en digg kake!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!