Saftig sjokoladekake med browniesbunn, fylt med sjokoladeganache og oreokrem, toppet med enda mer sjokoladeganache og digg kindersjokolade!
Sjokoladekake:
150 g Bremykt
1,5 dl melk
3 ss kakaopulver
2 egg
1,5 dl kefir
1 ts natron
2 dl sukker
3,5 dl glutenfritt mel
Et lite dryss havsalt
Bland egg og sukker lett sammen, ha i alt det tørre og tilslutt kefir og smør, rør det til en glatt røre. Stek på 170 grader i ca 25 min i en rund form.
Browniesbunn:
3 egg
300 g sukker
175 g Bremykt
150 g glutenfritt mel
40-50 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør egg og sukker lett sammen, bland så inn det tørre og smøret litt om gangen, stek på 170 grader i ca 20 min i rund form.
Sjokolaganache:
200 g valgfri sjokolade
2 dl kremfløte
Varm fløten til kokepunktet, hell over sjokoladen og rør, la den kjøle seg helt ned, og stå i kjøleskapet i ca 2 timer før bruk.
Oreokrem:
250 g kremost
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
Ca 100 g oreokjeks (her er det brukt glutenfrie)
Pisk fløte til krem, og pisk kremost og melis sammen. Vend fløten inn i ostekremen og ha i hakkede oreobiter.
Fremgangsmåte står under ingrediensene.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!