Denne kaken er enkel å lage, glutenfri, og fantastisk god! En ordentlig rik dessertkake som smelter på tunga. Kaken er bygget opp med en mandelmarengs som base, sjokolademousse i midten, og en sjokoladeganasje med herlig bremykt på toppen.
2 egg
85 g sukker
70 g nøtter (mandler og/eller hasselnøtter)
3 dl fløte
200 g mørk sjokolade, gjerne 70%
2 plater gelatin
15 g bremykt
Oppskriften er til en liten ringform på 16cm.
Bunn:
2 eggehviter
70 g sukker
70 g mandler og/eller hasselnøtter, finhakket i en blender/food prosessor
1. Forvarm ovnen til 180c.
2. Pisk eggehviter til stive topper.
3. Hell inn sukker gradvis og pisk til marengs. Sukkeret skal være helt eller nesten helt oppløst, men marengsen må ikke piskes for lenge så det blir kornete.
4. Vend så de knuste nøtene inn i marengsen med en slikkepott og bland godt.
5. Hell nøttemarengsen i en smurt form med bakepapir på bunnen, og stek midt i ovnen i ca 20 min til marengsen er gylden på toppen.
6. Sett bunnen til avkjøling mens du lager moussen.
Sjokolademousse:
15 g sukker
2 eggeplommer
150 g mørk sjokolade, gjerne 70%
2,5 dl kremfløte
2 plater gelatin
7. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 min.
8. Bland eggeplommer, sukker og 0,5 dl fløte i en kjele, og varm opp sammen på medium varme til eggeblandingen tykner og blir lysere i fargen, dette vil som regel skje når man når kokepunktet. Her er det viktig å røre kontinuerlig så det ikke blir til eggerøre. Ta av varmen.
9. Kok opp 0,5 dl fløte og ta av varmen. Tilsett sjokoladen og rør rolig fram til sjokoladen er smeltet. Tilsett den smeltede sjokoladen gradvis i eggeblandingen mens du pisker det sammen til du har en jevn blanding.
10. Skvis ut vannet av gelatinplatene og smelt det over vannbad. Hell gelatinen inn i egg- og sjokoladeblandingen og pisk kraftig til alt er blandet.
11. Pisk 1,5 dl kremfløte til krem i en ny bolle. Vend så sjokoladeblandingen inn i kremen.
12. Finn frem nøttebunnen og løs den fra formen. Ta av bakepapiret i bunn og legg kakebunnen tilbake i formen.
13. Hell sjokolademoussen på toppen av nøttebunnen og sett kaken kaldt i minst 1-2 timer til moussen er stiv.
Sjokoladeganasje:
50 g mørk sjokolade
0,5 dl fløte
25 g bremykt
14. Når sjokolademoussen er satt, er det tid for å lage sjokoladeganasjen.
15. Smelt bremykt og tilsett fløten. Gi det et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til alt er smeltet og blandet.
16. La sjokoladeblandingen kjøle seg ned litt, rør jevnlig så den ikke stivner. Hell sjokoladen på toppen av sjokolademoussen og sett kaldt i nye to timer.
17. Løsne kaken fra formen og pynt med friske bær på toppen. Server med skogsbær.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!