Snickerskake har som regel en nøtte/marengsbunn, men jeg ønsket å lage en no-bake snickerskake. I tillegg er den glutenfri så den passer utmerket å lage til din gjester som ikke kan spise gluten! Siden kaken ikke skal i ovnen er den enkel og lett å lage og passer perfekt for deg som ønsker å imponere, men som kanskje ikke er så erfaren på kjøkkenet.

Ingredienser

Bunn:
100 gram Semper havredigestive
100 gram Schär saltkjeks (Hvis du tåler gluten kan du bruke 200 gram Ritz i stedet for de glutenfrie kjeksene)
75 gram peanøtter
150 gram smør
Sjokoladekrem:
200 gram kokesjokolade
120 gram smør
6 eggeplommer
6 ss sukker
Krem:
1 pk kremfløte
3 ss karamellsaus
Topping:
1 Snickers
Peanøtter
Sjokoladesaus
Karamellsaus

Fremgangsmåte

1: Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroen. Avkjøles til det er helt kaldt men ikke stivt.
2: Ha kjeks og nøtter i en foodprocessor. Kjør gjerne peanøttene litt alene før du har i kjeksen.
3: Smelt smør og bland inn i kjeks- og nøttesmulene.
4: Sett en 22 cm kakering på ett kakefat og ha kjeksblanding i. Klem ut til en jevn bunn.
5: Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend den avkjølte sjokoladen inn i eggedosisen.
6: Ha sjokoladekrem over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet.
7: Ha kremfløte og 3 ss karamellsaus i en bolle og pisk stivt.
8: Ha kremen på kaken.
9: Hakk snickers i biter og strø over. Ha på karamellsaus og sjokoladesaus.
10: Sett kaken med kakeringen fortsatt på i kjøleskapet i minst 30 minutter.
11: Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne kakeringen og løft den av.
12: Velbekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!