Verdens beste og saftigste gulrotkake! Kan enkelt gjøres glutenfri ved å bytte ut melet med glutenfri melblanding, den blir like god :)

Ingredienser

Kakebunn:
4 romtempererte egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl romtemperert solsikkeolje eller soyaolje (ingen andre, de har smak!)
3 gulrøtter, medium-large størrelse. Romtempererte og finraspede.
Glasur og fyll:
200 g Bremykt
400 g Melis
300 g naturell kremost
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Visp i tja, 10 minutter, da skal det bli deilige greier.
Deretter blander du alt det tørre i en egen bolle. Dette siktes over eggedosisen. Deretter tilsetter du oljen, og tilslutt de raspede gulrøttene. Bland forsiktig.
Hele blandingen helles i en smurt rund kakeform 24 cm med bakepapir i bunnen. Deretter skal kaken steke på 190*C i ca. 1 time på NEDERSTE rille. VIKTIG! IKKE åpne døren mens kaken steker. Da kan den falle sammen. Dersom kaken begynner å bli litt mørk halveis i steketiden, da får du dispensasjon til å åpne døren forsiktig og legge et bakepapir over kaka, men bare pass på at det er litt mulighet for kaka å puste. Slik vil kaka bli deilig gjennomstekt uten å bli brent på toppen.
Når kaken er ferdigstekt (ta en sånn kaketest med en tynn pinne), skal den avkjøles bottoms up på rist. Bare pell av bakepapiret. YEAH!
Når kaka er avkjølt, da skal vi lage GLASUR!
Pisk sammen smør, melis og vaniljesukker, bland så i kremosten.
Del kaken i to, legg i et lag med glasur til fyll og dekk så hele kaken i et deilig, tykt lag med glasur.
Pynt etter ønske og nyt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!