Til gresskarbrød trenger du:
300 gram hvetemel
3 ts bakepulver
200 gram sukker
1 tskje kanel
½ ts ingefær pulver
¼ ts malt muskat
2,5 dl gresskarpure
2 egg
150 gram smeltet og avkjølt smør
1,25 dl melk
100 gram frosne blåbær
Lønnesirupsmør
Dette trenger du:
200 gram mykt smør
1 dl lønnesirup
Slik lager du gresskarbrød:
Bland sammen mel, bakepulver, sukker, kanel, ingefær, muskat i en bolle.
Pisk sammen gresskarpure, egg, smeltet og avkjølt smør, melk. Ha det våte i det tørre. Tør god sammen. Bland tilslutt frosne blåbær inn i deigen.
Ha deigen i en brødform som er smurt godt på forhånd.
Stek på 180 grader, på nest nederste rille i 1 time eller til stekepinnen som stikkes midt i brødet er tørr.
La gresskarbrødet avkjøle før du tar den ut av formen.
Slik lager du lønnesirupsmør
Pisk opp smøret slik at det blir luftig og hvit. Pisk inn lønnesirup.