Saftig og godt brød som smaker godt alene men himmelsk med lønnesirupsmør

Ingredienser

Til gresskarbrød trenger du:
300 gram hvetemel
3 ts bakepulver
200 gram sukker
1 tskje kanel
½ ts ingefær pulver
¼ ts malt muskat
2,5 dl gresskarpure
2 egg
150 gram smeltet og avkjølt smør
1,25 dl melk
100 gram frosne blåbær
Lønnesirupsmør
Dette trenger du:
200 gram mykt smør
1 dl lønnesirup

Fremgangsmåte

Slik lager du gresskarbrød:
Bland sammen mel, bakepulver, sukker, kanel, ingefær, muskat i en bolle.
Pisk sammen gresskarpure, egg, smeltet og avkjølt smør, melk. Ha det våte i det tørre. Tør god sammen. Bland tilslutt frosne blåbær inn i deigen.
Ha deigen i en brødform som er smurt godt på forhånd.
Stek på 180 grader, på nest nederste rille i 1 time eller til stekepinnen som stikkes midt i brødet er tørr.
La gresskarbrødet avkjøle før du tar den ut av formen.
Slik lager du lønnesirupsmør
Pisk opp smøret slik at det blir luftig og hvit. Pisk inn lønnesirup.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!