Dette er en deilig gresskarkake med saftig kremostfyll og smuler på toppen
1. Gresskarpuré:
1/2 kg gresskar
1/2 eple
(eller man kan kjøpe ferdig puré)
2. Smuletopping
5 ss bremykt smør litt mykgjort
1/2 kopp mel
1/2 kopp sukker
1 ts kanel
3. Kremostfyll
1 kremost
1/2 kopp melis
2 ts melk
4. Bunn
1 kopp hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ts muskat / valgfritt
1 ts kanel
4 ss bremykt smør
1/2 kopp sukker
2 egg
1 ts vanilje sukker
1. Gresskarpuré:
Kok 1/2 kg gresskarbiter med et halvt eple til det er mørt, skyll det deretter av vann og avkjøl. Bruk deretter matprosessor eller stapper til å lage puré. Bruk 1/2 kopp og frys resten for bruk senere.
2. Smuletopping:
Bland smør, hvetemel, sukker og kanel. Sette til side.
3. Kremostfyll:
Bland kremost og melis med en håndmikser til det blir glatt og kremaktig. Tilsett melk og bland inn.
4. Kakebunn:
Visp sammen mel, bakepulver, salt, kanel og muskat.
Krem smør med sukker med en mikser, bland deretter inn eggene en om gangen. Tilsett gresskarpuré og bland godt. Tilsett mel og krydder miks (ikke topping) gradvis.
Forvarm ovnen til 350 grader og smør en medium rund kakeform.
Hell gresskarkakeblandingen i formen. Smør kremostblandingen forsiktig over kakeblandingen. prøv å dekke hele kakeblandingen, men ikke bland dem sammen.
Dryss med topping og stek i 40-45 minutter. la den hvile ovnen i 10 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!