Denne kaken er fyldig, mørk og med masse sjokolade, og Guinnessen gir den ekstra dybde og fuktighet.

Ingredienser

TIL KAKEDEIGEN!
2,5dl Guinness
250g Bremykt steke smør
80g Kakaopulver
400g Sukker
2 Egg
1ts Vaniljeessens
1,4dl Skummet kulturmelk
280g Hvetemel
2 ts Natron
1/2ts Bakepulver
TIL TOPPINGEN
50g Bremykt steke smør
300g Melis
125g Philadelphia
Kakkaopulver til pynt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 170grader, og dekk en springform 23cm med bakepapir og smør den.
2. Hell Guinnessen over i en kjele, tilsett smør og varm forsiktig opp til det har smeltet. Ta kjelen av varmen og rør kakaopulver og sukker inn i den varme væsken. Bland egg, vaniljeessens og skummet kulturmelk for hånd i en mugge eller en bolle, og ha det over i kjelen.
3. Sikt resten av kakeingrediensene over i en stor bolle eller en kjøkkenmaskin. Hell innholdet i kjelen over i det tørre og kjør på lav hastighet med kjøkkenmaskin eller en elektrisk håndmikser. Pass på å få med rester langs kanten av bollen, og fortsett til alle ingrediensene er godt blandet.
4. Ha røren over i kakeformen og stek i ca. 45 minutter, eller til kaken har en svampaktig konsistens og det ikke sitter deigrester igjen på en kakenål. Sett kaken til side og la den hvile litt før du tar den ut av formen og over på rist. Kaken må være helt avkjølt før du påfører toppingen.
5. Bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskinen og kjør smør og melis til en sandaktig konsistens. Tilsett kremosten og bland på lav hastighet før du øker til middels og kjører toppingen lett og luftig.
6. Legg den avkjølte kaken på en tallerken eller et kakefat og påfør rikelig men kremosttopping. Dryss litt kakaopulver over, så ser den ekstra lekker ut.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!