Suksessterte er jo en av Norges mest populære kaker. Og det skjønner jeg veldig godt. Den er også min favoritt. Så å lage denne kaken som små makroner er genialt! Veldig kjekt å ha liggende i fryseren. Om man får besøk så er det bare å ta ut de makronene du trenger. Tiner på ett blunk. De er også glutenfrie

Ingredienser

Til kjeksene trenger du dette:
6 stk romtempererte eggehviter
250 gr sukker
50 gr brunt sukker
300 gr malte mandler
150 gr mandelmel
Fyll:
6 eggeplommer
150 gr sukker
2 dl fløte
1 ts Vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker
150 gr Bremykt

Fremgangsmåte

Vi starter med å lage den gule kremen. Da denne tar lengst tid. Denne kan også lages dagen før.
Finn frem en gryte. Gjerne en med tykk bunn eller en som ikke ting svir seg lett i.
Ha sukkeret og eggeplommene i gryten. Og pisk dette lett sammen. Ha så i fløten.
Sett varmen opp på medium. Her er det viktig å røre hele tiden! Når jeg har pisket alt godt sammen. Så går jeg over til å bruke slikkepott.
Det gir en mye bedre kontroll på å røre fra bunnen av gryten. Du vil merke at kremen blir tykkere og tykkere. Når du ser den begynner å boble. La den få 2 minutter til. IKKE glem å rør!
Sett så gryten i vasken som du fyller med kaldt vann. Slik at du får avkjølt kremen.
Når kremen er kjølt seg ned til ca fingervarmt. Så rører jeg inn Bremykt. Del smøret i små terninger. Så blir det letterer.
Rør så inn vaniljeekstrakten/vaniljesukker.
Da er kremen ferdig. Enkelt ikke sant?!;)
Sett den kjølig. Den blir fastere jo lengre den får stå. Blir den for hard så varm den forsiktig opp i microen eller over vannbad.
Da er det kjeksene sin tur. Her bestemmer du selv hvor store du vil ha dem. Jeg har dem i samme størrelser som makroner.
Da fikk jeg ca 30-35 stk.
Start med å sette ovnen på 180 grader.
Pisk opp eggehvitene til det begynner å skumme.
Ha så litt og litt sukker i. Her har jeg blandet det hvite sukkeret og brunt sukker sammen. Pisk på medium hastighet.
Når du har hatt i alt sukkeret pisk så marengsen på høy hastighet til den blir fin og luftig. Du vil få en fin brun farge på marengsen pga det brune sukkeret.
Vend inn malte mandler og mandelmel inn i marengsen med slikkepott. Bland det godt sammen.
Finn frem stekeplater å ha på bakepapir. Ha litt av massen i hvert hjørnet av stekeplaten før du har på bakepapir. Da vil papiret holde seg på plass. Om du også sprayer papiret med litt formfett. Så er det letterer å få av kjeksene etter steiking.
Jeg brukte sprøytepose med en rund sprøytetip for å få fin størrelse og form på kjeksene. Du kan også bruke en skje eller lignende. Husk å ha litt avstand mellom hver kjeks.
Stek dem i ca 12 minutt. Til de blir gyldne. Ta dem ut. La dem avkjøle seg litt på platen før du drar over bakepapiret på benken. La dem avkjøle seg helt.
Ta frem den gule kremen. Pisk den litt opp med en visp. Ha kremen over i en sprøytepose. Jeg brukte en 1M sprøytetip for å sprøyte ut kremen på kjeksen.
Snu halvparten av kjeksene. Sprøyt gul krem oppå disse. Ha så den andre halvdelen uten krem oppå denne.
Da er de gule bombene faktisk ferdig! Men vi stopper vel ikke der? NEI!;)
Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Jeg bruker litt rapsolje i sjokoladen. På grunn av at platesjokoladen vi får kjøpt i butikken blir veldig tykk når den blir smeltet.Det er ikke snakk om så mye. Ca 1 ss. Du kan velge å gjørde det slik jeg gjorde. Lage ett kremmerhus av bakepapir. Fyll på med sjokolade. Klipp en liten åpning på kremmerhuset og spøyt over de gule bombene. Eller du kan dyppe dem i sjokoladen. Da er det best å avkjøle de gule bombene i kjøleskapet først. Eller i fryseren. Når de er kalde og har satt seg litt. Dypp en og en i smeltet sjokolade. Dypp bare halvveis opp på kjeksen. Jeg synds det ser finest ut da.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!