Denne gulrotkaken er tilsatt litt ekstra krydder for julestemningen sin del. For enda mer julestemning, kan både nøtter og tørket frukt tilsettes.

Ingredienser

Gulrotkake:
5 egg
400 gr sukker
2 ts vaniljesukker
50 g Creme Fraiche
2 ts kanel
3 ts ingefær (krydder)
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
2 ts natron
350 gr hvetemel
250 gr smeltet Bremykt
400 gr revet gulrot
Krem:
1 dl kremfløte
0,75 dl melk (jeg brukte skummet melk)
25 g mel
200 g melis
1 ts vaniljesukker
100 g romtemperert Bremykt
200 g romtemperert Philadelphia
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Gulrotkake:
Kaken kan lages i en springform på 24 cm, eller i en liten langpanne som er ca. 30 x 40 cm.
Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet Bremykt. Tilsett revet gulrot til slutt.
Legg bakepapir i bunnen av formen. Kaken er stekt midt i ovnen på 180 grader. Steketiden varierer etter hvilken form du bruker. Om du velger en liten langpanne, blir steketiden ca. 40 minutter. I en springform er steketiden lenger, og denne kaken var i ovnen i en time og 10 minutter.
Krem:
Til kremen koker du opp kremfløte, melk og mel. Dette skal bli en tykk blanding. Rør godt over den varme platen noen minutter. Avkjøl denne blandingen i kjøleskapet.
Når dette er avkjølt piskes det sammen med melis, vaniljesukker, Bremykt, ost og kanel.
Tips:
Kaken blir bedre dag for dag, og den er best når den har romtemperatur.