Her er en nydelig halvakake som er verd å lage. Den er utrolig godt! Og saltkaramellen gir kaken det lille ekstra .

Ingredienser

100 g smeltet Bremykt
150 gr brunt sukker
50 g muscovadosirup eller lønnesirup
2 egg
230 gr mel
1,5 ts kardemomme
100 g halva (med tahini)
1 ts bakepulver
100 gr hasselnøtter
Salt karamell :
160 g sukker
70 ml vann
125 ml kremfløte
25 g Bremykt
havsalt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 170 grader.
2. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Tilsett muscovadosirup og smeltet Bremykt. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det siktede melet inn i eggeblandingen. Tilsett kardemomme, halvparten av nøtter og halva i små biter.
Hell røren i en bakepapirkledd brødform. Dryss over hakkede nøtter.
Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
La kaken stå noen minutter i form og avkjøl på rist.
Hell over karamellsausen.
3. Karamellsaus: Ha sukkeret i en liten gryte, og hell over vannet. Ikke rør!
Sett på medium til høy varme, og la sukkeret smelte. Når det har fått en dyp gyllen farge tas gryten av platen umiddelbart. Hell så fløten i, tilsett salt og smør og la det småkoke under omrøring i et par minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!