Nydelig hvit sjokoladebrownie, med frisk bringebær mousse. Den perfekte kombinasjonen.

Ingredienser

Hvit sjokoladebrownie
200 g hvit sjokolade (jeg brukte en 200 g bar hvit sjokolade fra Odense)
120 g smør
3 store egg
200 g sukker
3 ts vaniljesukker (obs, med ekte vanilje!!)
1 ts bakepulver
3 dl siktet hvetemel.
150 g melkesjokoladeknapper
(suppler evt også med 100 g hakkede nøtter, mandler eller annet som er godt i brownies)
Bringebærmousse.
400 g ferdig bringebær pure
5 gelatinblad.
250 g kremost naturell
5 dl fløte

Fremgangsmåte

Hvit sjokoladebrownie:
Sett ovnen på 175 Grader.
Begynn med å smelte hvit sjokolade i smøret, viktig å ha lav temperatur, da hvit sjokolade brenner seg lett. Avkjøl til ca 30 grader eller mindre
Ha egg og sukker i en bolle og pisk sammen, det skal ikke bli eggedosis, men bli godt vispet.
Bland de tørre ingridiensene .
Ha så den lett avkjølte sjokoladeblandingen i eggeblandingen. Rør så lett ned det tørre. Jeg bruker kenwooden på laveste hastighet, med K spade. Viktig at man ikke rører lenger enn høyst nødvendig.
Ha røren over i en form kledd med bakepapir. Jeg brukte en rund springform 26 cm i diameter. Stek i 20-25 min avhengig av form, men ikke lenger !
La kaken avkjøle helt i formen.
Bringebærmousse:
400 g bringebær puré (kan lages som over eller kjøpes ferdig hos f.eks Pals i Oslo.
5 gelatinblad
Bløt gelatinbladene i kaldt vann,
Klem ut vannet av gelatin når den er bløt, og Varm opp bringebærpureen.
Ha de bløte gelatinplatene i den varme bringebærpureen og rør til de er løst opp.
Avkjøl.
Ha to bokser med tine naturell kremost (250 g) i Kenwood bollen. Ha oppi halvparten av den avkjølte bringebærpureen, og bland ut. Ha i resten av bringebær pureen og mix til det er klumpefritt.
Pisk 5 dl fløte til en bløt krem.
Vend inn kremen i oste/bringebærmassen, hell over browniebunnen, og sett til avkjøling.
La hvile i minimum 4 timer, men gjerne natten over. Deretter er det bare å nyte en fristelse som er en delikat, og nydelig blanding av søt og frisk på samme tid.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!