Mektig god oreokake som smelter på tungen. Kaken bør lages dagen før servering.

Ingredienser

4 pk. ''vanlig'' oreokjeks (400-450gr)
100 gr smeltet smør
1 pk Phildelphia ( 225 gr. )
2,5 dl melis
ca. 6 dl piska krem ( 2 små bokser )
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse Toro ( evt. freia men da anbefales det og ta ut sjokoladebitene )
3,5 dl melk til moussen ( bruker litt mer enn anvist på pakken, da mousse'n blir bløtere )
Sjokoladesaus

Fremgangsmåte

1. Knus 2 1/2 pk. oreokjeks, så smått du klarer ( ikke fjern kremen i kjeksen )
2. Smelt smøret og bland dette sammen med kjeksen. Ha det deretter i en form. Jeg bruker en løs ring, som justeres til ønsket størrelse og kan settes direkte på fat. Sett dette kjølig.
3. Knus så 1 pk til med oreokjeks, bittesmå biter.
4. Pisk den ene boksen med fløte, IKKE ha i sukker. Ta en ny bolle og pisk sammen philadelphiaosten og melisen til en glatt og klumpfri krem.
5. Bland pisket krem og ostekremen forsiktig sammen. Så har du i den knuste kjeksen forsiktig. Ha dette over kjeksbunn.
6. Lag sjokolademousse som anvist på pakke, bare med 0,5dl mer melk. Ha dette i formen.
Like før servering fjernes formen, pisk den siste boksen med kremfløte sammen med sukkeret. Bre den over kaken.
Lag et mønster med sjokoladesausen, og strø grovhakkede oreokjeks over.
Når det gjelder pynt til oreokaken, er det kun fantasien som stopper deg ;-) Jeg bruker stemorsblomst, jordbær, sjokolade m.m

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!