Kakebunn:
200g bremykt
200g sukker
3 egg
1 ts vanilje essens (kan sløyfes)
Juice fra 1/2 lime
2 dl kokosmelk
En tommel fersk ingefær
Skall fra 1/2 lime
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
250g mel
5 ss revet kokos
Lime-karamellsaus:
Juice fra 1/2 lime
1 dl vann
1 ss bremykt
100g sukker
Kokoskrem:
Krem fra kokosmelk i hermetikkboks
Skall fra 1/2 lime
50g melis
Kakebunn:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Visp bremykt og sukker til en luftig blanding.
3. Tilsett et egg om gangen og rør mellom hvert egg.
4. Tilsett resten av de våte ingrediensene: kokosmelk, limejuice og vanjile essens, og rasp fersk ingefær og limeskall og rør godt. Her kan du også bruke 1 ts ingefærpulver istedenfor fersk.
5. Sikt inn bakepulver, salt, mel og revet kokos, og vend røren med en slikkepott.
6. Hell røren i en rund 23cm kakeform og stek kaken på 200 grader i 30-35 minutter.
Lime-karamellsaus:
1. Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
2. Skru ned til svak varme etter oppkok og la karamellen simmre til den får en gyllenbrun farge.
3. Karamellen kan pensles over kakebunnen mens kaken enda er varm, eller kan brukes som en saus ved siden av til servering.
Kokoskrem:
1. Sett en boks med kokosmelk i kjøleskapet slik at kremen skiller seg fra vannet.
2. Ta ut kremen fra boksen med en skje, prøv å unngå vannet, og visp den til den er lett og luftig.
3. Rasp inn limeskall og tilsett melisen.
4. La kremen sitte i kjøleskapet til kaken er klar til servering.