Verdens beste kake med ein god kombinasjon av vaniljekrem og kokosmarengsbunn.. Mmmm!!! Himmelsk med krem og friske jordbær på toppen:)

Ingredienser

Kakebunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver
Vaniljekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl kremfløte
100 g smør
2 ts vaniljesukker
Sviskefyll:
250 g svisker
1 dl vann
1 ss sukker
Pynt:
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1-2 korger med friske jordbær(alt etter kor mye jordbær ein vil ha)
50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Marengsbunnen:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Bland marengsen sammen med kokos.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Sviskene(kan sløyfer men gir ein god touch til retten):
Kok sviskene sammen med vannet og sukkeret. (5 min er som regel tilstrekkelig - pass på at det ikke blir sviskegrøt!). La sviskene stå i vannet til de er kalde. Sviskene skal være helt myke og oppsvulmet. Er de ikke det - gi dem et nytt lite oppkok og la dem stå i det varme vannet en gang til.
Til vaniljekremen:
Eggeplommer, sukker og kremfløte has i en liten kjele. Gi det et oppkok under omrøring(viktig å røre heile tida slik at det ikkje blir eggerøre). Ta kjelen av platen og pisk inn vaniljesukkeret og mykt smør i små klatter. La vaniljekremen stå kaldt.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.
Ha vaniljekremen over kaken. Fordel sviskene over vaniljekremen. Dekk med pisket krem som er smaksatt med vaniljesukker og pynt med jordbær og rasp sjokolade på toppen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!