Denne galletten kan bakes med hvilke som helst frukt og bær året rundt. Enkel, rask, utrolig smakfull og vakker kake.
1 ½ kopp (180 g) hvetemel
¼ kopp + 3 ts sukker
113g kaldt Bremykt
4ss (60ml) kaldt vann
½ ts salt
1 egg (for pensling av kanter)
2ts vanilje ekstrakt
300 g jordbær (eller andre favoritt bær/frukt)
1 ss maisena (eller potetmel)
Saft av ½ sitron
Brun sukker (for å drysse kantene)
Blitz mel, sukker, salt og Bremykt i en food processor til det kommer sammen i klumper. Tilsett isvann og gi det en endelig blitz. Vend deigen ut på en plastfolie, dekk til og avkjøl i en time.
Mens deigen hviler, bland resten av sukkeret, vanilje ekstrakt maisena og skivet jordbær. Tilsett sitronsaft og gi fyllet en god blanding. Popp inn i kjøleskapet.
Forvarm ovn til 190 ºC. Trekk deigen ut på et stekebrett dekket med bakepapir og rull til en plate. Hel over jordbærene, og etterlat omtrent et 3cm rom fra kantene. Brett over kantene. Pensle kantene med eggvask og dryss litt brunt sukker på.
Stek galetten i ca. 30 -35 minutter til den er sprø, gylden og blank. Avkjøl før servering.
Passer perfekt med pisket krem, gresk yoghurt eller vaniljeis.
Bon Appetit!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!