Bremykt Logo

Deilig frisk og sunn kake med en smak av sommer :)Du kan bytte jordbær med bringebær/blåbær eller kirsebær og kesam med gresk yoghurt eller ricotta ost.

Ingredienser

Bunn
200 g lettkokte havregryn
2 ss smeltet Bremykt steke og bake
2 ss agavesirup med kanel eller appelsin/ lavendelhonning
1/2 ts havsalt
Fyll
300 g friske eller frosne usøtede jordbær
saften av 1/2 rød grapefrukt
1 1/4 dl agavesirup eller honning
500 g kesam
Pynt
friske jordbær og spiselige blomster

Fremgangsmåte

Rist havregrynene i en stekepanne på lav varme, eller i ovnen på en stekeplate jevnt fordelt på et bakepapir ved 180 C i ca 6-8 min. La blandingen avkjøles litt.
Bland inn smør, agave/honning og salt slik at du får en klissete blanding trykk denne ned i bunnen av formen. La kakebunnen avkjøles i kjøleskapet mens du lager fyllet..
Mos jordbær, grapesaft og honning i en foodprosessor eller blender. Hell jordbærmosen i en stor bolle og tilsett kesam. Bland godt, fordel blandingen over kakebunnen i formen - 20 cm springform og sett den i fryseren i min 1 1/2 t. Kaken kan oppbevares noen dager i fryseren,, men ta den ut 20 min før servering slik at den får tint litt.
Pynt kaken med noen jordbær og spiselige blomster.
Happy baking <3

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!