Jordbær og kiwi i skjønn forening, understreket med en saftig vaniljebunn. Med denne mousse kaken beholder du sommeren litt lengre....
Bunn:
100 g Bremykt smør
200 g sukker
2 egg
5 dl Piano vaniljesaus
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
350 g hvetemel
Mousse:
300 g jordbær
5 ss sukker
3 plater gelatin
3 dl kremfløte
5 hele kiwi
Bunn:
Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett eggene ett og ett, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt og tilsett det tørre vekselvis med vaniljesausen.
Ha alt i en langpanne, og stek på 175 grader i ca 30 min. (se an ovn og str på langpannen)
La avkjøle.
Mousse:
Kjør bær og sukker i en mikser til en fin mos. Gelatinen legges i kaldt vann i noen minutter. Varm opp en liten del av mosen i en kjele. Klem gelantinen fri for vann og tilsettes den i den varme mosen mens du rører. Når gelatinen er HELT oppløst, tilsettes resten av mosen. Sett det hele til avkjøling i en bolle. Når jordbærmosen er helt avkjølt (pass på så den ikke blir stiv) kan du tilsette pisket kremfløte litt etter litt. Bland det hele godt.
La moussen tykne litt.
Rør så i hakkede kiwibiter i moussen!
Stikk ut kakebunn med en kakering, eller stikk ut små porsjonskaker.
Pass på å ha en ring/form rundt bunnen, og legg gjerne bakepapir langs kantene.
Ha ett lite lag med små kiwibiter oppå bunnen, så bunnen blir nesten dekket.
Tøm så moussen over kakebunnen, og strø over revet sjokolade.
(Dersom du velger porsjonsform- fyll den bare halv, strø sjokolade over, og fyll så i resten av formen. )
Sett kaken (e) kjølig ett par timer før servering.
Før servering: ta av formen rundt moussen, og legg gjerne noen friske jordbær oppå kaken som pynt.
Velbekomme!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!