Kjempegod kake som elskes av barn og voksne.
150 g Bremykt
1 egg
1 1/2 dl melk
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts hornsalt
130 g sukker
2-3 dl kokt jordbærsyltetøy
300 g melis
Vann
Noen dråper rød konditorfarge
Farget strøssel
1. Smelt margarin og la den avkjøle litt.
2. Bland hvetemel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bakebolle.
3. Bland melk, margarin og egg før det blandes med det tørre. Ikke bland for lenge, for da blir deigen vanskeligere å jobbe med etterpå.
4. Del deigen i to like store emner og kjevle disse ut til like store rektangler. Ca 1/2 cm tykke. Bruk litt hvetemel over og under så de blir lette å få opp fra benken. (Jeg brettet dem, flyttet dem og brettet dem ut igjen.)
5. Legg den ene på en bakepapirkledd stekeplate.
Bre jordbærsyltetøy over hele.
Legg den andre over slik at den dekker den første.
6. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter.
7. Avkjøl på rist.
8. Lag glasur med melis, vann og konditorfarge og ha dette over før kaka er helt kald.
9. Stø på strøssel og avkjøl helt.
10. Skjær av kantene rundt hele. Del opp i passe biter og server.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!