Bløtkake med frisk smak av yoghurtt med gele og jordbærtopp
Bunn
50g Bremyk steke og bake
100 g sukker
2 egg
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Joghurtfyll
1/2 l jordbæryoghurt
1 pakke jordbærgele
2 dl vann
1 beger kremfløte
1-2 ts sitronsaft
Jordbærtopp
1 pakke friske jordbær
2 pakker jordbærgele
4 dl vann
Bunn
Pisk 50g Bremyk steke og bakeog 100 g sukker hvit, tilsett 2 egg og pisk luftig. Tilsett forsiktig 80 g hvetemel og 1/2 ts bakepulver.
Smør en 24 cm springform, gjerne en form du kan servere kaka på, da trenger man ikke ta kaken ut av formen med Bremyk steke og bake og ha i deigen. Stek ved 175 grader i 30minutter.
Joghurtfyll
2 dl vann kokes opp, ha i geleen og løs opp, rør godt. La gelen køle ned, tilsett 1/2 l jordbæryoghurt, bland forsiktig. La massen stå i kjøleskapet i 10 min. Stivpisk 1 beger kremfløte og bland forsiktig inn sammen med sitronsaft. Ha yoghurtmassen på den kalde kaka, sett i kjøleskapet i 2 timer.
Jordbærtopp
Kok opp 4 dl vann og ha i 2 pakker jordbærgele, rør godt så all geleen løses opp.. Ha i 1 pakke jordbær delt i båter. La blandingen køle ned og ha forsiktig på kaka. Sett i kjøleskapet, gjerne over natta. Pynt med kremtopper og sjokoladeblad.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!