I denne kaken får kaffen selskap av sine beste venner; sjokolade, karamell og knasende valnøtter. Kaken passer perfekt til mørke høstkvelder foran peisen, med eller uten en god kopp kaffe.

Ingredienser

250 g valnøtter
100 g mandelmel
475 g Bremykt
730 g melis
4 dl kremfløte
6 store egg
6 store eggehviter
90 g hvetemel
100 g mørk sjokolade
3 dl sterk kaffe
130 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 klyper havsalt

Fremgangsmåte

1. Varm ovnen til 220 grader. Visp 6 eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett 2 ss sukker og pisk videre til den blir en passe stiv marengs. Sett marengsen til side i en annen bolle.
2. Kjør 130 g valnøtter i en food processor til de er finmalt. Ha de malte valnøttene, 100 g mandelmel og 6 egg i kjøkkenmaskinen og pisk alt sammen til det er luftig. Tilsett 90 g hvetemel og pisk det forsiktig inn. Vend marengsen inn i blandingen og rør deretter inn 50 g smeltet Bremykt.
3. Ha røren over på to bakebrett som er dekket med bakepapir. Fordel røren så den ligger jevnt over brettene helt ut i hjørnene. Stek brettene (ett og ett) i ca. 5-7 minutter til de er gylne. Ta ut brettet, sikt litt melis over og legg på et nytt bakepapir. Snu på hodet og fjern deretter brettet og bakepapiret forsiktig. Gjenta prosessen på neste brett.
4. Lag salt karamell ved å blande 200 g sukker og 6 ss vann i en liten kjele og koke opp på sterk varme. Kok til blandingen er mørk gyllen. Ta kjelen fra plata og ha i 100 g kaldt Bremykt i terninger. Ha kjelen tilbake på medium styrke og tilsett gradvis 2 dl fløte. Kok blandingen i ca. 5 minutter til man ser karamellen begynner å tykne. Ha blandingen gjennom en sil for å fjerne krystaller og tilsett deretter 3 gode klyper havsalt. Avkjøl i fryseren.
5. Smelt 100 g sukker i stekepanna og vent til det er helt smeltet. Ha i 120 gram valnøtter og bland det godt inn i det smeltede sukkeret. Ha blandingen over på et skjærebrett e.l. og plukk ut noen valnøtter som kan brukes til pynt. Strø en klype havsalt over resten av nøttene og la det avkjøles. Hakk dem i en foodprocessor eller med kniv når det er avkjølt. Bland deretter de hakkede nøttene med den salte karamellen som er avkjølt.
6. Lag smørkrem ved å kjøre 250 g romtemperert Bremykt, 500 g melis og 2 ts vaniljesukker i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt og luftig. Smelt 100 g sjokolade og tilsett halvparten gradvis i smørkremen. Kok ca. 3 dl sterk kaffe og sett til side 2 dl. Smak til smørkremen med opptil 1 dl kaffe. Sett smørkrem i kjøleskapet til den skal has på kaka. Rør sammen 1 dl fløte og 25 g smeltet Bremykt med resten av den smeltede sjokoladen og sett til side på benken.
7. Skjær ut 4 rektangulære bunner på ca. 16 x 28 cm. fra de to brettene (to bunner fra hvert brett). Legg den første bunnen på et passende fat. Dynk godt(!) med kaffe og ha over halvparten av karamell- og valnøttblandingen i et jevnt lag. Legg på et lag smørkrem og deretter bunn. Gjenta med kaffedynk, karamell og smørkrem. Legg på ny bunn, dynk og kun smørkrem i dette laget. Legg på den siste bunnen og ha på sjokoladekremen. Sett kaken i kjøleskapet til servering.
8. Når kaken tas ut av kjøleskapet trimmes kantene slik at man får en helt jevn og fin kant på alle sider. Kaken kan serveres hel eller skjæres i porsjonsstykker og pyntes med karamelliserte valnøtter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!