Denne kaken er dekket med mye gode nøtter på toppen av sprø marengs. Bunnen er saftig, luftig og inneholder en perfekt kombinasjon av sure rabarbra og søte svisker. Serveres sammens med din favoritt-is og/eller pisket krem og du blir garantert fornøyd.

Ingredienser

Ingredienser til bunn:
200 g Bremykt
150 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ingredienser til fyll:
150 g rabarbra
150 g svisker
2 ss sukker
2-3 ss av konjakk (valgfritt)
Ingredienser til marengs:
3 eggeviter
150 g sukker
Ingredienser til pynt:
en handfull hakket nøtter
en handfull skivede mandler

Fremgangsmåte

Forberedelse:
Legg rabarbren og svisker i konjakken 2-3 timer før så den får absorbert litt av smaken. Hvis rabarbraen er frosen må den tines og tørkes slik at den ikke er våt.
Pisk Bremykt med sukker till den er hvit og glatt. Sikt mel med bakepulver og vaniljesukker. Tilsett i det piskede smøret ett egg og litt av de tørre ingrediensene. Vend så i vekselsvis i deigen med hvetemel og egg. Bruk gjerne elektrisk mikser til å få en jevn og klumpfri deig.
Legg deigen i en springform(d=28 cm) smurt med Bremykt og fordel jevnt. Fordel rabarbra og svisker jevnt og samtidig litt kaotisk over deigen.
Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive, og tilsett sukker litt og litt mens du pisker. Pisk til stiv marengs. Hell marengsen i en sprøyte-pose og lag ett gitter-mønster på kaken (5x5cm).
Dryss en handfull hakkede nøtter og en handfull skivede mandler på kaken.
Varm opp ovnen til 180 ˚C. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 40-50 min.
Sjekk om den er ferdig ved å stikke en tannpirker midt i kaken. Hvis ingenting fester seg så er den ferdig.
Avkjøl og server med pisket krem eller en god is.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!