Dette er en myk og saftig kake med mye smak av mandler og kanel. Kaken er enkel å lage og blir likt av både voksne og barn.
115 g bremykt steke og bake
2,5 dl sukker
2 store egg
5 dl hvetemel
2 toppete ts bakepulver
3 dl lettrømme
15 g mandler
fyll:
2 ss bremykt steke og bake
1,5 dl sukker
2 ts kanel
2 ss hvetemel
100 gram mandler (hakkede)
1. Rør smør og sukker hvitt og porøst.
2. Rør så inn ett og ett egg og miks godt mellom hver gang.
3. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland de inn i røren vekselsvis med rømmen.
4. Ha til slutt i 15 g hakkede mandler og visp godt sammen.
5. Begynn å lage fyllet til kaken i en annen bolle.
6. Smelt smøret og hakk mandlene fint.
7. Bland alle ingrediensene til fyllet godt sammmen med en skje eller liknenede.
8. Smør en rund form (26 cm) og ta i halvparten av deigen.
9. Dryss så over halvparten av fyllet før du tar den resterende delen av deigen oppå.
10. Dryss resten av fyllet på toppen av kaken, og dra en gaffel gjennom kakerøren for å skape svinger i kaken.
11. Kaken stekes i ca.50 min. på nederste rille på 175 grader.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!