Den beste kaken jeg vet, er en kanelkake som min mor laget når jeg var liten. jeg har gjort noen grep med den for å få den litt lettere, og toppet den med ostekrem istedetfor melisglasur. kjempegodt!

Ingredienser

8-9 dl hvetemel (til passe tykkelse)
6,5dl sukker
1 liter surmelk
2ts Natron
8ts Kanel
200gr smeltet bremykt

Fremgangsmåte

sikt mesteparten av melet (ca 8dl) med de andre tørre ingrediensene, og bland i en bolle. tilsett surmelken og det smeltede smøret, rør sammen til en løs røre.
oppskriften gir en langpanne eller to runde former. jeg har også fordelt enda mer enn dette for å få tynnere bunner som kan legges oppå hverandre. (men en tykk kan også deles)
stek ved 175 grader til kaken er gjennomstekt (varier fra 15-20 min på en tynn bunn, til rundt 35-40 for en vanlig langpanne)
fyll og topp med eilig ostekrem (slik man pleier å ha på gulrotkake ...) evt melisglasur

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!