Bremykt Logo

Nydelig lys kake med sukker og kanel smulder pluss bringebær!

Ingredienser

Kaken:
2 egg, 1ts bakepulver, 1,5ts vaniljesukker, 1ss kanel, 2dl melk, 80g romtemperert Bremykt, 1dl sukker, 300g mel, frosne/ferske bringebær
Kanelsmulder:
1,5ts kanel, 3ss sukker
Glasur:
Bringebær
2-3ss vann
1,5ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnene på over og under varme på 180 grader. Bland alle tørre ingredienser i en bolle, deretter tilsett melk, egg og smør, rør godt sammen. Hell blandingen i en springform (NB! Husk å smøre formen med Bremykt først), tilsett bringebær etter ønske og rør forsiktig inn. Ta 3ss med sukker og 1,5ss kanel i en kasserolle og sett på middels varme til det blir en klumpete blanding av sukker og kanel. Hell deretter dette over kaken, eventuelt rør noen biter inn og la noe ligge på overflaten. Plasser kaken i ovnene på nest nederste rille, i ca 40 min. Sjekk kaken underveis ved å stikke en gaffel gjennom kaken, om ingenting henger igjen er den ferdig! OBS! For å få den noe «fudgy» er kaken også ferdig om litt er igjen på gaffelen.
La kaken hvile i ca 20 min, underveis lag «glasuren»
Ha litt bringebær sammen med 2-3ss med vann pluss 1ts vaniljesukker, smelt godt sammen og mos bærene. La det avskjøles og hell over kaken. Voila!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!