Verdens beste høstkake, med frisk smak av kremost og en varmende smak av kanel!

Ingredienser

Kakebunn:
200 g bremykt,
1 liter kulturmelk
450 g sukker
600 g hvetemel
4 ts natron
1 ss kanel
2 ts vaniljesukker
Til dynk:
2dl vann
4dl eplejuice
200g sukker
Krem:
200g philadelphia
300g Bremykt, romtemperatur
500g melis
1 vaniljestang
2 ts kanel

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Smelt Bremykt og la det kjøle seg litt ned.
2. Bland kulturmelk med smøret.
3. Tilsett sukkeret og bland godt. Bruk gjerne ballongvisp.
4. Bland mel, natron, kanel og vaniljesukker. Sikt blandingen tre ganger før du blander den inn i sukkeret, smøret og kulturmelken.
5. Ha kakerøren i en langpanne. Stek midt i ovnen på 185°C i 30 min.
Følg med på kaken. Alle ovner steker forskjellig, og dersom den steker for lenge kan den bli tørr. Bruk en kakestikke til å se om kaken er gjennomstekt.
Nå kaken er ferdig stekt lar du den avkjøle minimum 10 minutter i formen og deretter på rist.
Dynk:
1. Tilsett vann, eplejuice og sukker i en kjele. Kok blandingen til den begynner å tykne litt. Ta den da av platen og avkjøl blandingen helt, gjerne i kjøleskap.
Bruk gjerne ferskpresset juice av norske epler for en ekstra god og syrlig smak.
Krem:
1. Pisk romtemperert Bremykt til alle klumper er borte og smøret har en kremet konsistens.
2. Tilsett kremosten og bland godt.
3. Tilsett melis og pisk til melis en godt blandet inn i smøret og kremosten.
4. Tilsett frøene fra én vaniljestang og kanel.
5. Avkjøl kremen.
Sammensetting:
Del kaken i to slik at du får to tynne kakebunner. Dynk begge kakebunnene med eplejuiceblandingen. Denne gjør kaken ekstra saftig.
Sprøyt krem ut på den ene kakebunnen og legg den andre bunnen oppå. Sprøyt krem oppå den andre bunnen, slik at hele kaken er dekket av kremostkrem.
Pynt etter ønske, gjerne med høstlige farger som står i stil til høstsmaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!