Saftig karamellkake fylt med karamellfrosting og flytende karamell

Ingredienser

Kakebunn:
400 g sukker
200 g bremykt
4 egg
1 dl melk
1 dl fløte
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker / frøene av en vaniljestang
2 ts bakepulver
2 dl karamell (egen oppskrift)
Karamell:
300 g sukker
120 ml vann
110 g bremykt
3 dl kremfløte
Karamellfrosting:
200 g margarin
400 g melis
1,5 dl hjemmelaget karamell
1 Ts vanilje / frø fra halv vaniljestang

Fremgangsmåte

Start med karamellen:
1. Varm opp sukker og vann, uten å røre, på høy varme til den blir gyllen/karamell.
2. Ta kjelen av platen og tilsett fløten, og bland godt sammen over medium varme. Ta kjelen av platen igjen og rør inn smøret.
3. Avkjøl.
Kakebunn:
1. Sett ovnen på 170°C
2. Pisk bremykt og sukker hvitt.
3. Tilsett et og et egg, rør godt mellom hvert egg.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i røren.
5. Tilsett melk, fløte, vaniljestang og hjemmelaget karamell.
6. Fordel røren i ønsket kakeform, jeg har brukt 4 x 18 cm runde former.
7. Stekes midt i ovnen, ca 20-25 min ved bruk av 18 cm form.
8. Avkjøl kakebunnene, og fyll de med karamellfrosting og resten av den flytende karamellen. Pynt etter ønske.
Karamellfrosting:
1. Pisk margarin og melis hvitt i 10-15 min.
2. Tilsett karamell og vanilje, bland godt i 2-3 min.
Tips:
- Lag ekstra karamell og frosting om du ønsker å bruke det til dekorering.
- Oppskriften kan fint halveres.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!