Spesielt saftig og god kake som godt kan brukes med all slags frukt.
Topping:
50 g bremykt
100 g brunt sukker
1 ts kanel
Ca 15-20 små plommer delt i 2
Kake:
75 g myk bremykt
200 g sukker
1 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
160 g hvetemel (eller glutenfri miks)
1,8 dl melk
Sett ovnen på 175 grader, smør en springform på 24 cm med smør.
Topping:
Smelt brunt sukker sammen med bremykt til blandingen bobler og blir karamellaktig. '
Tilsett kanel.
Hell dette i formen, det gjør ikke noe om den skiller seg litt.
Del plommene i to, fjern steiner og legg dem med hullsiden ned tett i tett i karamellen i formen.
Kakerøre:
Pisk bremykt, egg og sukker porøst og kremet.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør det tørre vekselsvis med melk i smørkremen til røra er jevn.
Smør røra over plommene så det dekker godt.
Sett inn kaken idt i ovnen. Stekes i ca 40 min, sjekk med en tannpirker om den er ferdig.
La kaken hvile 3-5 min. Skjær forsiktig rundt kanten på formen med en kniv, slik at den løsner. Ta så forsiktig av ringen, legg det fatet du skal ha kaken på oppå bunnen og snu kaken rundt i en rask bevegelse. Pass på så du ikke brenner deg på det varme sukkeret. Serveres lunken til is, vaniljesaus eller krem.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!