Bruk opp overmodne bananer til å lage denne saftige banankaken! Banankaken er god som den er, men smaker spesielt godt sammen med nutellakrem. For spesielle anledninger som bursdager, kan den pyntes med kinder bueno og kinderegg.

Ingredienser

4 egg
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
4 modne bananer
2 ts vanilje essense
1/2 ts salt
4 ss melk
150g bremykt smør
2 dl sukker
Nutellakrem:
100g smeltet lys kokesjokolade
2 ts vanilje essense
150g melis
250g bremykt smør
200g nutella

Fremgangsmåte

1) bruk en gaffel og mos bananene i en bolle
2) i en annen bolle, pisk sammen egg, sukker og vanilje.
3) smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen sammen med melk.
4) tilsett deretter alle de tørre ingrediensene og bananblandingen i bollen.
5) bland alt godt sammen
6) smør en rund kakeform og hell blandingen oppi. Sett formen inn i ovnen på midterste rille og stek kaken i ca 50 min på 175 grader.
Nutellakrem:
1) pisk romtemperert smør med melis og vanilje.
2) smelt sjokolade og bland det inn i bollen med smør. Tilsett nutella og bland alt godt sammen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!