Bruk opp overmodne bananer til å lage denne saftige banankaken! Banankaken er god som den er, men smaker spesielt godt sammen med nutellakrem. For spesielle anledninger som bursdager, kan den pyntes med kinder bueno og kinderegg.
4 egg
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
4 modne bananer
2 ts vanilje essense
1/2 ts salt
4 ss melk
150g bremykt smør
2 dl sukker
Nutellakrem:
100g smeltet lys kokesjokolade
2 ts vanilje essense
150g melis
250g bremykt smør
200g nutella
1) bruk en gaffel og mos bananene i en bolle
2) i en annen bolle, pisk sammen egg, sukker og vanilje.
3) smelt smøret og bland det inn i eggeblandingen sammen med melk.
4) tilsett deretter alle de tørre ingrediensene og bananblandingen i bollen.
5) bland alt godt sammen
6) smør en rund kakeform og hell blandingen oppi. Sett formen inn i ovnen på midterste rille og stek kaken i ca 50 min på 175 grader.
Nutellakrem:
1) pisk romtemperert smør med melis og vanilje.
2) smelt sjokolade og bland det inn i bollen med smør. Tilsett nutella og bland alt godt sammen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!