Velsmakende sjokoladdbunn fyllt med kirsebær og krem.
Bunn
5 egg
200g sukker
80 g Bremyk steke og bake
1ts bakepulver
4 toppa spiseskje kakao
80g hvetemel
Kirsebærfyll
1 glass kirsebær
4 ts potetmel
1 ts sukker
Krem
2,5 beger fløte
3ts dukker
1ts vaniljesukker
Bunn
Pisk 150g sukker, 80g Bremyk og 3 eggeplommer til en luftig masse. Tilsett 2 hele egg og pisk videre. Bland inn kakao, bakepulver og hvetemel.
Pisk 3 eggehvit 3 minutt, tilsett 50g sukker litt om litt mens du pisker. Bland forsiktig inn i røren.
Fordel i en rund form, stek på 175 grader i 50 minutter. Ta ut av oven.Etter 10 minutter skjær forsiktig rund kanten og ta av ringen. La avkjøl helt, del i tre lag.
Kirsebærfyll
Tøm kirsebærene med saft i en kasserolle, ta av 1 dl og bland med potetmel. Kok opp kirsebærene med sukkerrt. Tilsett potetmelblandingen , kok litt og sett tilside til avkjøling. Ta ut noen kirsebær til pynt. Ha kirsebærblandingen på nederste bunnen. Sett i kjøleskapet i en time.
Stivpisk kremmen med sukker og vaniljesukkeret. Ha et lag på kirsebærene, så kakelag nr 2, mere krem og lag nr 3. Smør inn kaken med krem og pynt etter ønske.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!