Fantastisk gulrotkake, saftig bunn, med en himmelsk ostekrem.

Ingredienser

500g gulrøtter
5 egg
600g sukker
3,5 dl soyaolje
360g mel
1 ss bakepulver
1 ts kanel
Ostekrem:
100 g kremost naturell
100 g smør, romtemperert
200 g melis
Saften og skallet fra en appelsin

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Riv gulrøttene fint. Bland sammen egg, sukker og olje og ha i gulrøttene. Sikt mel, kanel og bakepulver og bland det inn. Dekk langpannen (30 x 25 cm) med bakepapir og fyll i deigen, sett i ovnen og stek i ca 30 minutter. Stikk en pinne i kaken, er pinnen tørr når du tar den ut, er kaken ferdig. Ta den ut og avkjøl.
Ostekrem:
Pisk kremost, smør og melis til en glatt krem. Tilsett appeslinjuice og finrevet appelsinskall og pisk det godt inn.
Snu kaken opp ned og stryk kremen på.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!