Dette er en oppskrift på en nydelig klassisk suksessterte; en mandelkake pyntet med eggekrem og sjokolade. Nam!

Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)
Bunn:
200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
5 eggehviter (fra store egg)
Eggekrem:
4 eggeplommer
1 ½ dl kremfløte
120 g (2 dl) melis
1 ts vaniljesukker
100 g Bremykt Original, romtemperert
50 g mørk sjokolade til pynt
Bremykt til smøring av kakeform

Fremgangsmåte

Bunn:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Mal mandlene på kvern eller bruk foodprosessor (hvis mandlene ikke blendes helt fine gir det en ekstra krønsj til kaka). Bland inn melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive, vend inn i mandelblandingen.
Kle bunnen av en springform (ca. 24 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt. Fordel røra forsiktig utover så den beholder mest mulig luft og stek på midterste rille 25-30 minutter. Avkjøl.
Eggekrem:
Rør sammen eggeplommer, fløte, melis og vaniljesukker i en liten kjele. Varm opp eggemassen under omrøring. Kremen tykner rett under kokepunktet, så ta kjelen av platen når det begynner å boble. Den skal ikke koke, for da vil kremen skille seg. Avkjøl kremen.
Rør Bremykt mykt i en bolle med en visp, tilsett litt og litt eggekrem under kraftig pisking. Fordel kremen over toppen av den avkjølte nøttebunnen. Pynt gjerne med revet sjokolade.
Tips:
Mandler kan fint erstattes med hasselnøtter.