Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Kake:
200 g Bremykt Original, litt romtemperert
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
200 g kokosmasse
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Glasur:
200 g melkesjokolade
4 ss Bremykt Original
2 dl melis
Ca. 4 ss kokende kaffe
Litt Bremykt til smøring av form
Kokosflak eller kokos til pynt

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og visp godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og rør til deigen er glatt og fin.
Smør en springform (ca. 22 cm) med litt Bremykt, ha i røren og fordel utover.
Stek kaken på midterste rille 30-40 minutter, til den er lys gyllen. Dekk gjerne over med bakepapir dersom toppen blir mørk. Test med en kakepinne om den er ferdig. Pinnen skal være tørr. Avkjøl i formen.
Smelt sammen melkesjokolade og Bremykt. Rør ut melis i kaffe. Bland alt godt sammen til en jevn glasur og smør utover den kalde kaka. Pynt med kokos.
Tips:
Melkesjokolade kan erstattes med lys kokesjokolade. Store kokosflak fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, på helsekost eller spesialbutikker.