Kombinasjonen av den lette og friske kokosbunnen og den fyldige og mektige sjokoladekremen er bare helt fantastisk. Kaken er lett og relativt rask å lage, og den smaker på ingen måte som en «allergikake» selv om den er uten både mel og nøtter og kan også lages uten melk om du bruker melkefri sjokolade og margarin.

Ingredienser

4 eggehviter
100 g sukker
100 g revet kokos
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
200 g (melkefri) mørk kokesjokolade
200 g bremykt eller melkefri margarin
1 ss sterk kaffe
4 eggeplommer
100 g melis

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt etter litt. Bland sammen kokos, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggehvitene.
Kle bunnen av en middels springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 200 grader i 15-20 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Smelt sjokolade og smør i vannbad sammen med kaffen. Rør godt og avkjøl. Visp eggedosis av eggeplommer og melis og ha i den avkjølte sjokoladeblandingen. La sjokoladekremen stå i kjøleskap til den tykner før du smører den på kakebunnen.
Pynt med f.eks friske bær, høvlet sjokolade eller strøssel. Vær oppmerksom på at en del strøsselblandinger inneholder hvete!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!