Verdens beste og saftigste sjokoladekake. Kan bakes både i rund form for å få den høy, og i langpanne hvis man ønsker den lavere.

Ingredienser

Bunn:
500 g hvetemel. 500 g sukker. 1 ts salt. 2 ts natron. 1 ts bakepulver. 4 ts vaniljesukker. 2 dl regia kakao. 7 dl skummet kultura. 300 g soft flora. 4 egg.
Glasur:
400 g melis. 2 ss regia kakao. 4 ts vaniljesukker. 6 ss kokt kaffe. 200 g soft flora.
500 g Jordbær og 300 g hasselnøtter.

Fremgangsmåte

Ta ut soft flora fra kjøleskapet i god tid før du starter bakingen, da smøret i bunnen skal være mykt.
Sett ovnen på 175 grader.
Bunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle før egg og smør has i. Smøret skal ikke smeltes, men deles opp i små terninger.
Glasur:
Bland det tørre først, og bland i smeltet smør og kokt kaffe.
Steketid:
30-35 minutter på midterste rille i ovnen. Det kan være lurt å bruke bakepapir.
Når kaken er tatt ut av ovnen og er kjølt ned, blander man glassuren, og smører den på kaken. Pynt med jordbær.
Serveringstips:
Kaken smaker veldig godt sammen med jordbær og karamelliserte hasselnøtter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!