Det er enten hit eller miss med tanke på utseende, men i smak er den like fantastisk uansett hvordan den ser ut! Med mandel og sjokolade marengs og gul krem slår en garantert aldri feil. Dette er en klar favoritt på alle mine tidligere arbeidsplasser og i familie selskap

Ingredienser

Marengsbunn:
4 egg (eggehviter)
1 1/5 kopp sukker
1 kopp hakka mandler
1ts bakepulver
1/5 plater kokesjokolade (men la oss være ærlige å si at man kan fint bruke hele plata)
Gul krem:
4 eggeplummer
1dl Fløte
100 gram smør
120 gram sukker
1ts vaniljesukker
Topping:
2dl fløte
Raspet sjokolade

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader (varme oppe og nede)
Pisk eggehvite og sukker hvitt (den skal være såpass seig/fast at den ikke faller ut av bollå om du snur den på hodet.
Hakk opp mandler å sjokolade og ha det i en skål, ha bakepulver, rør dette inn i eggehvite blandingen
Smør en rundform med smør, ha gjerne bakepapir i bunn.
Hell over røren å sett inn i ovnen når denne er på 175 grader. Denne skal stekes i ca 45 minutt
Kok opp under omrøring eggeplummer, sukker , vaniljesukker og fløte i ca 1-2 minutt. Ta den av platen og rør inn smør til alt er smeltet. Sett i kjøleskap for kjøling, den skal bli litt fast.
Pisk 2dl fløte til krem, tilsett søtning etter ønske.
Denne kremen skal oppå den gule kremen og kan godt pyntes me raspet sjokolade.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!