Bremykt Logo

Deilig kakebunn med syrlig sitronkrem og jordbær. Toppet med frisk frukt og bær.

Ingredienser

Sukkerbrød
300 g mel
300 g sukker
5 egg
Sitronkrem
1,2dl presset sitronsaft
100 g sukker
4 eggeplommer
2 egg
60 g smør
Krem
Ca. 6 dl fløte
Jordbærfyll
En halv kurv jordbær
2-3 ss sukker
Pynt
Pasjonsfrukt
Bringebær
Jordbær
Blåbær

Fremgangsmåte

Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til eggedosis i 10 min. (Siden det ikke brukes bakepulver så må det eggedosisen bli veldig stiv så den ikke synker sammen i ovnen) Sikt inn melet og vend forsiktig inn. Del røra i tre stk kakeformer (som på forhånd har blitt smurt på kantene og bakepapir i bunnen) på 26 cm i diameter. Stek på 175-180 grader i 25 min. Avkjøl i formen, men sett formene opp ned på hver sin rist.
Sitronkrem
Kok opp sitron og sukker i en kjele til sukkeret er oppløst. Pisk sammen egg og eggeplommer. Ha i kjelen og bland med slikkepott til kremen tykner. Pass på å ikke brennr den i bunnen. Ha over i en beholder og ha i smør. Bruk stavmikser og miks inn smøret. Avkjøl i kjøleskapet i 30-60 min.
Gjør klar de andre komponentene så lenge. Pisk kremen stiv. Sett til side.
Kutt jordbær i 2 (i 4 om det er store bær).
Til pynten
Kutt en pasjonsfrukt i fire. Kutt noen jordbær i fire, la noen være hele.
Montering.
Ha den første bunnen klar på et fat. Spøryt en tynn stripe krem langs kanten av bunnen. Ha et tynt lag krem inni også. Ha på sitronkrem og smør utover. Fordel halvparten av jordbærene oppå sitronkremen. Ha neste bunn på å gjenta prosessen. Ha topplaget på og smør krem på toppen og kanten.
Det skal være lite krem rundt kanten så man ser klare lag.
Pynt kaken med frukt og bærene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!