Saftig Krokankake med smørkrem og vaniljekrem

Ingredienser

1 sukkerbunn 24 cm
Fyll:
250 gr bremykt
250 gr melis
2 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
20 gr hvetemel
1 egg
Krokan:
20 gr smør
50 gr mandler
100 gr sukker
3-4 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte

Krokan:
Grovhakk mandler. Smelt smør og sukker på lav/ middels varme til gyllent. Bland i mandler og rør godt. Hell over en bakepapirkledd langpanne. Når det er avkjølt kan du banke det i mindre biter, eller bruke en kjevle.
Fyll: kok opp fløten med hvetemel. Rør godt og la koke fem minutt. Avkjøl og tilsett egget. Rør bremykt,melis og vaniljesukker hvitt og luftigt. Bland med fløte og hvetemelsjevningen. Rør godt sammen!
Lag eller kjøp en sukkerbunn på 24 cm. Del i 3.. Nederste bunn: dynk med litt melk, ha på halvparten av vaniljekremen, litt smørkrem og et tynt lag krokan. Gjenta med neste bunn. Legg på siste bunn. Dekk med smørkrem og ha på resten av krokanen. Serveres romtemperert.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!