Krokankaken som aldri går av moten.Nydelig krokankake som smakte fortreffelig på 60-70 tallet smaker også like fortreffelig i 2016.Grei å lage for de som har bakt litt før, men ikke uoppnåelig for nybegynnere heller😊

Ingredienser

KROKANKAKE MED BREMYKT😊
Mammas' SUKKERBRØDBUNN
5 egg, 130gr.sukker - eggedosis
Sikt i 130-140gr.hvetemel+1ts.bakepulver.
24cm.springform, stekes ved 170grader til den er gyllen og slipper formen.
--------- ------- ---------
Lag først krokan;
1ss. Bremykt, 2hg.sukker, 2hg.mandler brunes til gyllen knekk- avkjøles - knuses i foodprossesor.
----------- -------- --------
Vaniljekrem;
2ss.hvetemel 2ss.sukker 2 kopper melk + ca.1ts.vaniljesukker 1 eggeplomme.
Mel, sukker, melk kokes opp fra kaldt, kokes forsiktig opp -ta av fra varmen -ha i eggeplomme og vaniljesukker -Avkjøles.
-------- --------- --------
Smørkrem av BREMYKT;
250gr.Bremykt, 250gr.melis- piskes til krem.
Vaniljekrem og Smørkrem blandes sammen til fin krem.
Del sukkerbrødet i 3 deler, dynkes om nødvendig.
Smør kremen på lagene og dryss krokan på hvert lag. Smør kremen oppå og rundt kaken, dryss godt med krokan oppå og rundt hele kaken.
Nyt et deilig kakestykke til kaffen, søndag eller mandag🍰☕🍰

Fremgangsmåte

Oppskriften er kanskje for de som har bakt litt før, men slettes ikke uoppnåelig for nybegynnere heller.
Den blir ikke mer spesifisert enn den er ovenfor her.
Det er enkel oppskrift om en vet hvordan man lager sukkerbrød, krokan, vaniljkrem og smørkrem.
Den kan omskrives om den kommer i vinner kategorien😉
En enkel variant er å kjøpe ferdig sukkerbrødbunn, vaniljekrem og smørkrem+ krokan. Men den kan ikke måles med den skikkelige hjemmelagde utgaven som er kjempegod😉😀

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!