Snart jul - her er en vri på tradisjonsbaksten. Deilig sprø krumkaker med en vri med akevitt, serveres med frisk mangokrem og kakaonibs <3
Krumkakene ~
2 egg
125 g sukker
125 g Bremykt bake og steke
125 g hvetemel
125 g potetmel eller maizenna
1/4 dl akevitt (jeg brukte Gilde juleaquavit)
ca 1 dl vann
Mangokrem ~
1 1/2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 1/2 dl mangopure (ferdig fra Masala Magic eller lag din egen)
Mangopure ~
1 mango
1 ss ferskpresset lime juice
melis etter smak
Pisk egg og sukker til eggedosis, smelt smøret på middels varm og avkjøl det litt før du blander det i eggedosisen.
Sikt i hvetemel og potetmel/maizenna, rør inn akevitt og deretter vannet. La røren stå og svelle i kaldt i ca 30 min.
Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern, eller Wilfa waffle bowl jern som jeg brukte. Klem til jernet godt for å få de tynne nok. Stek dem til kakene er lett gyldne. Om røren tykner underveis, kan du bare røre inn litt mer vann.
Om du bruker krumkakejern tar du kakene rundt en kopp/glass for å forme skåler og lar de avkjøles på rist til de er helt kalde.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
Kremen ´~
Pisk fløte og sukker til krem, og rør forsiktig inn mangopureen
Pureen ~
Skrell mangoen, og kjør den sammen med melis med stavmikser eller kjøkkenmaskin, kjør til den er glatt. Smak til med melis.
Når kakene er avkjølte, sprøyter du mangokrem i krumkakeskålen og topper med litt kakaonibs, sjokolade eller sitronmelisse blander.
Happy baking <3
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!