En klassisk krydderkake vekker gode minner hos mange av oss, her i en litt ny drakt med gojibær og sitronkrem.

Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)
Krydderkake:
250 g Bremykt Original
500 g sukker
70 g gojibær (evt. rosiner)
½ ts hvit pepper
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
5 dl vann
500 g hvetemel
2 ts natron
2 egg
Sitronkrem:
200 g Bremykt Original, romtemperert
300 g melis
150 g kremost naturell, romtemperert
1 ts finrevet sitron skall
4 ss presset sitron
Hakkede hasselnøtter til pynt
Litt Bremykt til smøring av brødform på ca. 2 liter

Fremgangsmåte

Krydderkake:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Ha sukker, gojibær, krydder og vann i en kjele, la det småkoke i ca. 7 minutter.
Ta av varmen, tilsett Bremykt mens laken er varm. Avkjøl litt og ha i hvetemel, natron og egg.
Ha røra i en godt smurt brødform (ca. 2 liter). Stek krydderkaka på midterste rille, 30-40 minutter. Test gjerne med en kakepinne. Avkjøl kaka litt i forma før den avkjøles helt på rist.
Sitronkrem:
Pisk Bremykt og melis til det er hvitt og luftig (6-7 min).
Visp kremosten i en bolle og tilsett. Bland alt raskt sammen til en myk krem. Ikke visp for lenge.
Tilsett sitronsaft og skall.
Ha kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt frem og tilbake over kaka, eller lag mønster etter eget ønske.
Dryss over hakkede hasselnøtter.
Tips:
Dersom du oppbevarer kaken godt innpakket (da uten sitronkrem) og kjølig holder den seg saftig i flere dager.