Krydder, salt karamel, epler og nøtter...Høres det litt for mye? Nei da, kombinasjonen er fantastisk!!! Det gjenstår bare å bake den nydelige og saftige gresskarkaken! Sett i gang! )))
Bunn:
200 g gresskarpure
100 g brunt sukker
200 g hvitt sukker
120 ml matolje
120 ml vann
Skall fra lime
2 egg
180 g mel (jeg ville lage glutenfrikake og brukte TORO blanding)
1 ts kanel
1/2 ts ingefærpulver
1/2 ts muskat
Sjokoladeganache:
50 g mørk sjokolade
50 ml fløte
1/2 ts salt
Krem:
230 g mykt smør Bremykt
500 g Philadelphia ost
100 g saltet karamel
Karameliserte epler og pekan:
1 eple
60 g pekan
1 ss brunt sukker
Litt sitron juice
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
1 ts smør Bremykt
Sett ovnen på 180 grader. Smør 2 springformer (15 cm) med smør og dryss med melet. Bland gresskarpure, brunt og hvitt sukker, egg, matolje og skall fra lime godt. I en annen bolle bland de tørre . Tilsett de tørre til gresskarblandingen og rør godt. Fordel røren i formene. Stek i ca. 35-45 min. Avkjøl.
Sjokoladeganache: Varm opp fløten til kokepunktet. Når fløten er varm hell den over hakket sjokolade og rør til du har en blank ganache.
Pisk mykt smør, ost og salted karamel til en luftig krem.
Hakk epler og bland alt i en kjele. Varm opp til epler har blitt myke.
Skjær hver kakebunnen i to. Sett kaken sammen. Fordel sjokoladeganache mellom alle lagene og fordel kremen og. Pynt kaken med karameliserte epler og pekan.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!