Den gode kombinasjoner av en saftig kake, sprø marengs, ikke for søtt krem og mandler. Lett å bake, enda lettere å sitte og spise og kose seg med andre (eller alene)😋

Ingredienser

INGREDIENSER
(Kakebunn)
200g BREMYKT smør
200g Sukker
8stk Eggeplommer
200g Hvetemel
2ts Bakepulver
8ss Melk
Frøene av en vaniljestang
(Marengs)
8stk Eggehviter
400g Sukker
200-300g Mandelflak (eller
hakkede mandler)
(Fyll)
5dl Vaniljekrem
2dl Kremfløte

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 180*C
2. Kle 2 langpanner med bakepapir.
3. Pisk sammen frøene av vaniljestangen, sukker og smør til det er hvit og luftig. Pisk så inn en og en eggeplomme. Til slutt pisk inn de resterende av kakebunn ingrediensene, kun til alt er godt blandet sammen.
4. Fordel røren utover langpanene.
5. Lag marengs. Pisk eggehvitene og 30g av sukkeret på lav hastighet. Når det etter en stund dannes stive topper i marengsen tilsett litt og litt av sukkeret (ca. 2ss av gangen). Pisk til alt sukkeret har løst seg opp. Dette sjekkes ved å ta litt marengs mellom 2 fingre, og hvis det ikke kjennes noen sukkerkorn, er alt løst opp.
6. Fordel marengsen over røren som var fordelt over langpanene slik at det blir et lag av marengs over et lag av kakebunnen.
7. Strø så mandelflak over marengsen. Stek i 25-30 minutter (avhengig av ovn). Marengsen skal være sprø, og kakebunnen gjennomstekt. Avkjøl.
8. Pisk stiv kremfløte. Vend vaniljekremen forsiktig i pisket kremfløte. VIKTIG at de blandes forsiktig slik at kremen ikke blir tynflytende.
9. Monter kaken. Ha den første kakebunn på et kakefat med marengsen opp. Fordel kremen utover bunnen. Legg så den andre kakebunn på toppen. Sikt gjerne over litt melis.
10. KOS DEG/DERE!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!