Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Kategori 1
2 kopper vann
2 kooper sukker
1 kopp smeltet Bremykt
1ts allehånde
1ts malt nellik
1ts kanel
200g rosiner
Kategori 2
1 Egg
4 kopper hvetemel
1 ts Natron

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°c gjerne varmluft, men under og overvamer er også ok.
1. Ta alle ingrediensene fra kategori 1 i en gryte
2. Gi et lite oppkok og sett gryten til siden mens du begynner på kategori 2
3.Da tar du å knekker egget i en bolle
4. tilsetter natron.
5. Ha innholdet i gryten i bollen med natron og egg, temperaturen må ikke være for høy.
6. Ha i litt og litt hvetemel men du rører rundt med en visp, slik att du ikke får klumper.
7. Ta to brødformer og smør inn i smeltet Bremykt.
8. Fordel røren på de 2 formene.
9. Sett de i ovnen på 175°c i ca 45min. Hvis du har store brødformer så sjekk kakene etter 30min og de begynner å bli ferdig.
10. Del opp og nyt kaken med en God kopp kaffe. Kos dere :)

Loading content...