Denne kaken er lett å lage og ser nydelig ut på kakebordet. I tillegg har bare 145 kcal per kakestykke. Verdens deiligste kake med frisk gresskarmousse som smelter på tunga.

Ingredienser

Ingredienser til kake i 20cm form (8 kakestykker)
Bunn:
2 egg
80 gram eggehviter
35 gram hvetemel
15 gram kakaopulver
1 ts bakepulver
100 gram gresskarpure
40 gram smeltet Bremykt
60 gram erythritol eller et ennet søtningsmiddel
1 ts malt kanel
Gresskarmousse:
200 gram gresskarpure
200 gram yoghurt naturell
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 pk sitrongele uten sukker
I tillegg:
2 fikener til pynt

Fremgangsmåte

Bunn:
Eggehvitene skal stivpiskes med erythritol i en tørr og ren bolle til det dannes stive topper.
Bruk en stavmikser og kjør de øvrige ingrediensene sammen. Tilsett 1/3 av eggehvitenetil blandingen. Bruk en metallsleiv eller stekespade for å brette blandingen sammen. Tilsett resten av eggehvitene og vend inn dette også. Hell røren i en springform 20 cm i diameter med bakepapir på. Stekes ved 170 grader, midt i ovnen, ca 20 min (steketiden vil variere). Kaken er ferdig når en tannpirker stukket inn i midten av kaken kommer ut ren og tørr.
OBS!! Må være avkjølt før du har på moussen
Gresskarmousse:
Start med å lage sitrongele. Kok opp 2 dl vann og ha pulveret i, rør godt til det er helt oppløst. Avkjøl til den er helt stiv.
Ha gresskarpure, yoghurt, kanel og kardemomme i en bolle og tilsett gele. Bruk en stavmikser og kjør ingrediensene semmen. Hell blandingen over bunnen og sett formen i kjøleskapet. Når gresskarmousse har stivnet helt, dette tar noen timer, skjærer du den løs fra formen og pynter med fikener og gjerne noen blader av mynte eller sitronmelisse.
Gresskarpure:
Skrell gresskaret, ta ut kjernene og del kjøttet i små biter. Kok fruktkjøttet i lettsaltet vann ca. 10 min. Mos gresskarkjøttet til fin pure.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!