Deilig kake med smak av kaffe og sjokolade. Den får på magisk vis 3 ulike lag når den stekes. Bunnen er myk - puddigaktig, midten er deilig kremete og toppen er nesten litt svampete. Toppes med frisk sitronkrem.

Ingredienser

Flytende røre
4 stk eggeplommer
5 dl melk
120 gr sukker
1 ss vann
125 gr bremykt
110 gr hvetemel
5 ts fint kaffepulver
25 gr kakaopulver
Marengs
4 stk eggehvite
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
Pynt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
3 ss finrevet sitronskall

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 150 grader. Finn frem en rund springform og ha bakepapir i bunn, smør formen og dryss gjerne litt kakaopulver rundt i den.
2. Pisk eggeplommene sammen med vann og sukker.
Smelt smøret og ha i røren. Rør det godt. Ha i melken, litt og litt mens du rører. Tilsett mel, kakao og kaffe. Rør godt sammen.
3. Ha eggehvitene i en litt mindre bolle enn den første. Ha en klype salt og ½ ts vaniljepulver i. Pisk det stivt med en håndvisp. Pass på så du ikke overpisker.
4. Fold marengsen forsiktig inn i den andre røren med en ballongvisp eller en slikkepott.
5. Hell røren over i den smørte kakeformen og sett den inn i ovnen ca 50 minutter. Kaken skal være litt bevegelig i midten når du tar den ut, så pass på at du ikke oversteker den.
6. La kaken avkjøle seg helt i romtemperatur og deretter sett kaken i kjøleskapet i MINST to timer før du tar kaken ut av formen og skjærer i den.
Dette er veldig viktig!
7. Pynt den gjerne med litt pisket kremfløte med sitronskall i, hvis ønskelig. Dette er ikke nødvendig, men synes det er litt ekstra godt med den friske kremen på toppen. Fin kontrast til den kraftige kaffe/sjokoladesmaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!